HUDER 14. Olağan Genel Kurulu ve Geleneksel İftar Programı Gerçekleştirildi..

30.05.2017

Hukuki Araştırmalar Derneği 14. Olağan Genel Kurulu 72 ilden gelen delegelerin de katılımıyla 28 Mayıs 2017 Pazar günü Ankara Hakimevinde gerçekleştirildi. İl temsilcilikleri ve şubelerde yapılan seçimler sonucunda belirlenen delegeler ve HUDER İstişare Kurulu üyelerinin katıldığı kongre, Noter Mustafa Everdi başkanlığındaki divan kurulunca yürütüldü. Kongre de mevcut başkan Av. Hüseyin Kaya oyçokluğuyla yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Genel Kurul ve Geleneksel İftar Programı; Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı,Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Karayiğit, Cumhurbaşkanlığı Hukuk İşleri Başkanı Veysel Bektaş, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanı Yusuf Karaloğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Selahaddin Menteş ve Mustafa Erol, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya, Ankara Milletvekili Murat Alparslan,Yargıtay 1. Başkan Vekili Abdülhalik Yıldız, Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Hüseyin Çınar, Bölge Adliye Mahkemeleri Komisyon Başkanı Ramazan Aksan, HUDER İstişare Kurulu Başkanı Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bilgin, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen başta olmak üzere avukat, hakim/savcı, akademisyen ve bürokratların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Genel Kurulun ardından yapılan iftar programına davetlilerin yanısıra şube başkanları, temsilciler, istişare kurulu üyeleri ve çok sayıda üyenin de katılımıyla 400'ün üzerinde bir katılım gerçekleşti. Genel Başkan Hüseyin Kaya seçimin ardından yaptığı konuşmada HUDER'in artık yargının her türlü evresini kuşatan bir sivil toplum kuruluşuna döndüğünü belirterek, gerek mesleki gerekse sosyal her alanda çalışmalarının neticeye ulaşması temennisinde bulundu. Program, katılımcıların göreve yeniden seçilen Genel Başkan Hüseyin Kaya ve yeni yönetimine başarı dileklerinin ardından sona erdi.