HUDER Tüm Yurtta Darbeye Karşı Milli İrade Bildirisi Açıkladı

17.01.2017

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) olarak bugüne kadar milli iradenin yanındaki duruşumuzu her zaman ortaya koyduğumuz gibi söz konusu darbe kalkışmasına karşı da ilk dakikalardan itibaren milli iradenin yanında yerimizi aldık. Derneğimiz üyeleri 15.07.2016 Cuma akşamı yaşadığımız fetöcülerin askeri kalkışmasının ilk dakikalarından itibaren Kars’tan İzmir’e, Bitlis’ten Ordu’ya, Antep’ten Eskişehir’e, Mersinden Samsun’a, Elazığ’a, Ankara’ya ve İstanbul’a kadar binlerce üyemizle meydanlara inerek demokrasi nöbetimizi alnımız ak bir şekilde tuttuk. 3 günlük demokrasi nöbetinin ardından birçok şubemizle beraber 18.07.2016 pazartesi günü yerel ve ulusal medyalara basın açıklamalarında bulunduk. Bu kapsamda genel merkezimiz Demokrasi nöbetinin tutulduğu Kızılayda 18:30 da ulusal medyaya  “Huder Milli  İrade Bildirisi” okumuştur. Ayrıca Derneğimiz Genel Başkanı Hüseyin Kaya yaptığı açıklamada derneğimizin gönüllü olarak darbe mağdurlarının avukatlığını yapacağını dile getirmiştir. Yapılan basın açıklamasının ardından Derneğimiz üyesi avukatlarla demokrasi nöbeti tutan milletimizin arasından bir yürüyüş yapılmıştır. Yürüyüş sırasında “milletin avukatı, milletin yanında” sloganları ve alkışlarla toplumumuz bizlere verdiği değeri birkez daha ortaya koymuştur. Yürüyüşün ardından açıklamamıza katılan birçok avukat ve hukukçuya genel başkanımız Hüseyin Kaya kısa bir teşekkür konuşması yapmış ve programımız sona ermiştir.

BASIN AÇIKLAMASI METNİ:

“Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklâl! ”

HUDER MİLLİ İRADE BİLDİRİSİ

15.07.2016 günü saat 22.00’de bir grup Fetö terör örgütü üyesi ve işbirlikçileri olduğu anlaşılan vatan haini tarafından, Boğaziçi Köprüsü’nün kapatılmasıyla başlayan, milli irademizi, demokrasimizi ve ülkemizin birliğini hedef alan alçakça bir kalkışma girişiminde bulunulmuştur.  Devletimizi, milli irademizi teslim almak isteyen teröristlere karşı onurlu ve dik duruşuyla demokrasi nöbetleri tutarak sokakları teslim alan aziz ve kahraman milletimizin bir parçası olmaktan HUDER ailesi olarak şeref duyuyoruz.

Aziz milletimiz darbelerden ve terör örgütü yapılanmalarından çok çekmiş, bu yapılanmalar nedeniyle büyük acılara tanıklık etmiştir. Hukukun ve demokrasinin üstünlüğünün önündeki en büyük engel olan darbelere karşı halkımız 15.07.2016 Cuma gecesi kendini siper ederek gerekli cevabı darbe girişiminde bulunan şer odaklarının suratına tokat gibi çarpmıştır.  Bu demokrasi nöbeti sırasında 161 sivil ve polisimiz şehit olmuş, binlerce kişi de yaralanmıştır. Bu dik duruş sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılarımızın da en kısa sürede sıhhatlerine kavuşmasını yüce yaradandan niyaz ediyoruz.

Söz konusu darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) olarak 75 ildeki binlerce üyemizle milletimizin yanında yer alarak meydanlarda demokrasi nöbeti tutmuş, darbecilere karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koymuş bulunuyoruz. HUDER her bir üyesiyle; millet iradesine, devletin bütünlüğüne,  hukukun üstünlüğüne karşı çıkan, gazi meclisimizi bombalayan bu vatan hainlerinin her zaman karşısında durmaya ve demokrasi nöbetini tutmaya devam edecektir.

Devletin varlığına, milletin bütünlüğüne karşı olan her türlü darbeye karşı olan derneğimiz hukuk devletinin, toplumsal barışın bekçisi olmaya devam edecek ve millete karşı hukuk dışı tüm girişimlere karşı tüm gücüyle, her zaman, devletimizin yanında yer alacaktır.

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain kalkışmayı tekrar tekrar lanetler; HUDER ailesi olarak, geçmişte olduğu gibi bugün ve bundan sonra da her zaman milletimizin yanında yer alacağımızı, bölünmez bütünlüğümüzün, hukuk ve demokrasinin üstünlüğünün bekçisi olacağımızı yüce kamuoyuna bildiririz.

Saygılarımızla...

Hukuki Araştırmalar Derneği