HUDER Memur-Sen ziyaretinde...

20.01.2016

Huder Yönetim Kurulu ile Memur-Sen arasında ortak çalışmaya yönelik görüşme gerçekleşti.

Huder Genel Başkanı Hüseyin Kaya ile Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir araya geldi. Huder Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Gül, Çiğdem Arslan, Münibe Anber Aday ve Fatih Parlak görüşmeye eşlik ettiler.

Memur-Sen’nin yürüttüğü faaliyetlerde kamuda çalışan memurların, çalışma esasları hakkında, kamu hukuku açısından mevzuat, çalışma şartları açısından doğabilecek hukuksal düzenlemelere Huder’in gerekli hukuksal düzenlemelerin hazırlaması için ortak çalışma kararı alındı. Huder Memur-Sen işbirliği kamuda çalışan memurlar açısından oluşabilecek hukuksal düzenlemeler için hükümet ile Memur-Sen arasındaki görüşmelerde Huder aktif faliyet göstereceği ve hukuksal konuların iş hukukuna göre, ne şekilde düzenlenmesi gerektiği, Memur-Sen açısından oluşabilecek avantajlara hukuksal destek verme açısından Huder'in aktif rol oynayacağı ve Memur-Sen’in kamuda çalışan memurlar hakkında çalışma esasları, toplu iş sözleşmesi koşullarının Memur-Sen ile Hükümet arasındaki olası anlaşmazlıklarda hukuksal düzenlemelerde Huder’in nasıl katkı sağlaması gerektiği konuşuldu. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın Huder’i öğrencilik yıllarından beri tanıdığını dile getirirken; son zamanlarda Huder’in aktif faaliyetlerini basından takip ettiğini, yeni Anayasa ve başkanlık süreci hakkında üstlendiği aktif görevi, 70 ilde teşkilatlanma yapısını tamamlamış olan başarılı bir sivil toplum derneği olduğunu belirtti.

Huder Genel Başkanı Hüseyin Kaya Huder’in çalışmalarını arttıracağını kamuoyunda Huder’in yürütmesi gereken faliyetlerinin artacağını belirtti. Karşılıklı işbirliğinin devamı ile iyiniyetlerin dile getirilmesiyle görüşmeye son verildi.