Yeni Türkiye - Yeni Anayasa Söyleşisi

12.01.2015

Hukuki Araştırmalar Derneği tarafından her ay yapılmakta olan söyleşilerden bir yenisi AK Parti YSK Temsilcisi Av. Şeref Malkoç'un katılımı ve "Yeni Türkiye - Yeni Anayasa" konu başlığıyla 09.01.2015 tarihinde Ankara Hakimevi’nde gerçekleştirilmiştir. Programa dernek üyelerinin yanı sıra avukat, savcı, hakim, müsteşar ve çeşitli makam ve mesleklerden geniş kapsamlı bir katılım olmuştur.

Söyleşi konuşmacısı Sn. Malkoç; Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki anayasal süreçler hakkında kısa bilgiler verdikten sonra, 1982 Anayasası'nda yapılan birçok değişikliğe rağmen Türkiye'nin bir dönüşüm sürecine girmesi için yeni bir anayasa oluşturulmasının zorunluluğuna değinerek konu hakkındaki bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Karşılıklı soru, öneri ve sohbetlerle yeni anayasa gerekliliği ve oluşturulma usul ve şartlarına dair faydalı paylaşımlarda bulunuldu.

Genel Başkan Hüseyin Kaya da dernek olarak hazırlanıp TBMM Başkanı Sn. Cemil Çiçek'e sunulan Yeni Anayasa çalışması hakkında bilgiler verdikten sonra; HUDER olarak Konya'da yerel medya ile yapılan bir röportajda belirttikleri gibi Anayasa'nın bir milletin tüm özelliklerinin dünyaya duyurulduğu bir resmi olarak düşünüldüğünde, milletin  dini metinlerinin, tarihinin, örf ve adetlerinin gözden geçirilerek hazırlanması ve dolayısıyla ahiret inancından bağımsız bir anayasa düşünülemeyeceği temennisiyle tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkürlerini sunmuş ve programı bitirmiştir.