Yargıtay Yeni Başkanı'nı Seçti...

07.05.2012

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca seçim yapıldı.

Başkanlık seçimine ilk turda, 13. Hukuk Dairesi Başkanı Sayın Ali Alkan 201 üyenin oyuyla seçildi. Diğer adaylar 3. Hukuk Dairesi Başkanı Sayın Kemalettin Yüksel 39 oy ve 5. Ceza Dairesi Başkanı Sayın Ahmet Ceylani Tuğrul ise 92 oyda kaldı.

Ali Alkan; 1950 Kızılcahamam doğumlu olup, evli ve 1 çocuk babasıdır. Ankara'da hakim adayı olarak mesleğe başlayan Alkan; sırasıyla Pervari, Çayıralan, Haymana Hakimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Üyeliği ve Başkanlığı ile Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1997'de Yargıtay Üyeliğine seçilen Ali Alkan, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken, 2009 yılında Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 13. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na Daire Başkanı olarak seçildi. 4 Mayıs'ta yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'tan boşalan 1. Başkanlık için 7 Mayıs'ta yapılan seçimi Ali Alkan kazandı ve Yargıtay'ın yeni başkanı oldu.