Huder'den Haberler

HUDER 14. Olağan Genel Kurulu ve Geleneksel İftar Programı Gerçekleştirildi..

Hukuki Araştırmalar Derneği 14. Olağan Genel Kurulu 72 ilden gelen delegelerin de katılımıyla 28 Mayıs 2017 Pazar günü Ankara Hakimevinde gerçekleştirildi. İl temsilcilikleri ve şubelerde yapılan seçimler sonucunda belirlenen delegeler ve HUDER İstişare Kurulu üyelerinin katıldığı kongre, Noter Mustafa Everdi başkanlığındaki divaDevamı [+]

HUDER Tüm Yurtta Darbeye Karşı Milli İrade Bildirisi Açıkladı

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) olarak bugüne kadar milli iradenin yanındaki duruşumuzu her zaman ortaya koyduğumuz gibi söz konusu darbe kalkışmasına karşı da ilk dakikalardan itibaren milli iradenin yanında yerimizi aldık. Derneğimiz üyeleri 15.07.2016 Cuma akşamı yaşadığımız fetöcülerin askeri kalkışmasının ilk dakikalaDevamı [+]

Çocuk ve Hukuk Paneli

Derneğimizce düzenlenen Çocuk ve Hukuk konulu panel, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Sayın Doç. Dr. İştar Cengiz, Sayın Dr. Uğur Ersoy, Sayın Arş. Gör. Fatma Hızır ile TCDD’den Uzman Psikolog Sayın Başak Kubin Mete'nin katılımlarıyla 23 Nisan 2016 günü Ankara Hakimevi'nde gerçekleşmiştir. PaneDevamı [+]

Prof. Dr. Müfit Selim Saruhan ile Söyleşi

Derneğimiz Gençlik Komisyonunca düzenlenen "İnsan-Hak-Adalet Kavramları ve İslam Felsefesinden İnsan Hakları" konu başlıklı söyleşimiz Prof. Dr. Müfit Selim Saruhan ile 25 Mart 2016 günü Ankara Hakimevi'nde gerçekleşti. Söyleşimize çok sayıda avukat, stajyer avukat ve hukuk fakültesi öğrencisi iştirak etti. Her şeyinDevamı [+]

Prof. Dr. Ahmet Bilgin ile Söyleşi

Derneğimizce düzenlenen "Mukayeseli Devlet Sistemleri Ve İnsan Hakları Üzerindeki Etkileri" konu başlıklı söyleşimiz Kırıkkale Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bilgin ile 26 Şubat 2016 günü Ankara Hakimevi'nde gerçekleşti. Söyleşimize çok sayıda avukat, hâkim, savcı, stajyer avukat iştirak etti. İnsan ve hak kavrDevamı [+]

HUDER Memur-Sen ziyaretinde...

Huder Yönetim Kurulu ile Memur-Sen arasında ortak çalışmaya yönelik görüşme gerçekleşti. Huder Genel Başkanı Hüseyin Kaya ile Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir araya geldi. Huder Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Gül, Çiğdem Arslan, Münibe Anber Aday ve Fatih Parlak görüşmeye eşlik ettiler. Memur-Sen’nin yürüttüDevamı [+]

HUDER "Gençler Başkanlık Sistemini Soruyor" Panelinde...

Huder Genel Başkanı Hüseyin Kaya’nın girişimleriyle Türkiye’de olabilecek başkanlık modeli anlatıldı. Panele 24. Dönem İstanbul Milletvekili Halide İncekara, 25. Dönem Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Huder Genel Başkanı Hüseyin Kaya katıldı. Giriş konuşmasını Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ak'ın yaptDevamı [+]

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ziyareti

HUDER Yönetim Kurulu olarak Sincan Belediye Başkanı Sn. Mustafa TUNA'yı makamında ziyaret ettik. Dernek çalışmalarımız ve misyonumuzla ilgili bilgi paylaşımında bulunulmakla, yerel yönetimlerle sosyal ve hukuki alanda yürütülebilecek ortak projeler konusunda bilgi alışverişinde bulunulmuş ve birlikte hareket etme kararı alınmDevamı [+]

İstinaf Başsavcısı Sn. Hüseyin Çınar ile Söyleşi

Derneğimizce düzenlenen "İstinaf Mahkemeleri ve İstinaf Kanun Yolu" konu başlıklı söyleşimiz Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Hüseyin ÇINAR tarafından gerçekleştirilmiştir. 4 Aralık 2015 günü Ankara Hakimevi'nde gerçekleşen söyleşimize HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız, Çubuk BaşsavcıDevamı [+]

HUDER Yargıtay Başkanı Ziyareti

Huder Yönetim Kurulu olarak, Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü CİRİT'e ziyarette bulunulmuştur. Görüşmede Sayın Cirit'in Yargıtay ve genelde hukuk devleti anlamında değerli bilgilerini paylaşmasının yanısıra yargı yükünün azaltılması konusunda arabuluculuk ve diğer alternatif çözüm yöntemlerinin önemli filtreleme sağlDevamı [+]

HUDER'den, TRT Genel Müdürlüğü ziyareti...

Huder olarak, TRT Genel Müdürü Sayın Şenol Göka ve Huder önceki Bingöl temsilcimiz TRT 1. Hukuk Müşaviri Av. Maruf Okuyan'ı ziyaret ettik. Dernek olarak hukuki sorunlarla ilgili, yargı reformları, avukatlık yasası ve barolarla ilgili düşüncelerimizin kamuoyu ile paylaştırılması konusunda TRT ile işbirliği önerisinde bulunduk. SayıDevamı [+]

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Sn. Metin Kıratlı ziyareti..

Huder Yönetim Kurulu olarak, Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Metin Kıratlı Bey'le görüşme gerçekleştirdik. Hukuk alanındaki sivil toplum kuruluşu olarak; toplum açısından hukuk sorunu olarak tespit ettiğimiz konuları, projelerimizi, avukatlık yasası, anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerimizi paylaşarakDevamı [+]

Selahattin Menteş ile Söyleşi...

Derneğimizce düzenlenen "Yargıda Birlik ve Örgütlü Suçlar" konu başlıklı söyleşimiz, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Selahattin Menteş tarafından gerçekleştirilmiştir. 06 Kasım 2015 günü Ankara Hakimevi’nde yürütülen söyleşiye, Avukat, Savcı, Hakim, Yargıtay üyeleri, Stajyer Avukat ve diğer hukuDevamı [+]

HUDER Cumhurbaşkanlığı Davetinde...

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın STK'lara vermiş olduğu yemeğe HUDER olarak Genel Başkan Hüseyin Kaya ve Başkan Yardımcılarımız İbrahim Gül ile M. Anber Aday katılmışlardır. Genel Başkanımız dernek ve sivil toplum konusunda Sayın Cumhurbaşkanına çalışmalarımızı ve projelerimizi arz etmiştir. Sayın CumhurbaDevamı [+]

HUDER Konya Şubesi Ziyareti...

HUDER Genel Başkanı Av. Hüseyin KAYA ve Genel Başkan Yardımcıları Av. İbrahim GÜL ile Av. Münibe Anber ADAY, yeni dönemde şubelerle geliştirilecek diyalog ve çalışmalar ile yeni şubelerin açılması konularındaki çalışmalarına ilk olarak Huder Konya Şubesi ziyareti ile başlamışlardır. Ziyarete yeni dönemde Yönetim KuruluDevamı [+]

Başkan'dan Genel Kurul Mesajı...

HUDER’İN 13. GENEL KURULU ve BİZİ BEKLEYENLER   Hukuki Araştırmalar Derneğimizin 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul sonrası oluşan yeni yönetimle birlikte bir dönem daha başkanlığı yürütme görevini devam ettireceğiz. Rabbim mahçup etmesin...   HUDER, ülkemizde bilindiği üzere hukuk alanında özgDevamı [+]

HUDER Geleneksel İftar Programı

Derneğimizin Geleneksel İftar Programı 10 Temmuz 2015 Cuma Günü Ankara Hakimevi'nde gerçekleştirilecektir.Devamı [+]

HUDER 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı...

HUDER 13. Olağan Genel Kurulu 21 Haziran 2015 Pazar Günü Ankara Sürmeli Otel'de gerçekleştirildi.   Açılış konuşmasının ardından derneğin faaliyet raporunu açıklayan Genel Başkan Kaya; HUDER'in ülkemizde adaletin gerçekleştirilmesi konusunda hiçbir sivil topluma nasip olmayan bir görev ifa ettiğini, herhangi bir etkiye boyun Devamı [+]

HUDER 13. OLAĞAN GENEL KURULU

HUDER 13. OLAĞAN GENEL KURULU 1. TOPLANTISI 13 HAZİRAN 2015 GÜNÜ SAAT:15:00'DA CİHAN SOK. 19/14 SIHHİYE/ANKARA ADRESİNDE YAPILACAK OLUP, GEREKLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADIĞI TAKDİRDE 2. TOPLANTI 21 HAZİRAN 2015 GÜNÜ SAAT:16:00'DA ANKARA SÜRMELİ OTEL (CİHAN SOK NO:6 SIHHİYE) ADRESİNDE YAPILACAKTIR. TÜM ÜYELERİMİZE DUYURULUR.Devamı [+]

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik terör saldırısına karşı ortak basın açıklamasında bulunuldu

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik terör saldırısı nedeniyle; Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER), Hukuk ve Değişim Derneği (HDD), Hukukçular Birliği Vakfı, Adalet Gönüllüleri Derneği (Adalet-Der), Hukuk ve Demokrasi Kurumu Derneği, Tüm Hukukçular Derneği, Hukuk-Der olarak Ankara Adliyesi önünde ortak basınDevamı [+]

HUDER, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser'e ziyarette bulundu.

HUDER Yönetim Kurulu olarak, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Burhanettin Eser 'e ziyarette bulunuldu. Görüşmede özellikle; ceza infaz kurumlarında bulunan suça sürüklenen çocukların durumları hakkında bilgi alışverişinde bulunulmakla, bunun yanında Türkiye'de bulunan ceza tevkifevlerinin ve birtDevamı [+]

HUDER, HSYK Başkan Vekili Sn. Metin Yandırmaz'a ziyarette bulundu.

Hukuki Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu olarak önceden belirlenmiş olan ziyaretlerimizden HSYK 3. Dairesi Başkanı ve HSYK Başkan Vekili Sayın Metin Yandırmaz'a gerçekleştirildi. Ziyarette derneğimizin çalışma alanları ve yargı ile ilgili düşüncelerimiz ifade edildi. Özellikle Yargıda Birlik Platformu kapsamında meydana gelen Devamı [+]

HUDER, HSYK üyesi Sayın İsa Çelik'e ziyarette bulundu.

HUDER Yönetim Kurulu'nun HSYK'ya yapmış olduğu ziyaretlerden biri de 1. Daire üyesi Sayın İsa Çelik'e gerçekleştirildi. Görüşmede Sayın Çelik; HSYK seçim sürecinin, yargıdaki sorunun çözülmesi yanında, yargı mensuplarının kaynaşmasına, ortak sorunlar ve değerler konusunda her kesimden insanımızın kader birliği yapabileceklerDevamı [+]

HUDER, HSYK üyesi Muharrem Özkaya'ya ziyarette bulundu.

Hukuki Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu olarak, HUDER eski Yönetim Kurulu üyesi ve dernek üyesi olan ve Cumhurbaşkanı tarafından HSYK üyesi olarak atanan Avukat Muharrem Özkaya'ya tebrik ziyaretinde bulunuldu. Görüşmede, HSYK bünyesinde avukatların üye olmasının yargının tarafsızlığı ve bütünlüğü açısından hayırlı oldDevamı [+]

HUDER, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sn. Fahri Kasırga'yı ziyaret etti.

Hukuki Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu,   Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Fahri Kasırga'yı ziyaret etti.   Görüşmede yargı bağımsızlığı, HSYK seçimleri, milli irade başlıkları altında Sayın Kasırga düşüncelerini açıkladı. Kasırga Türk Yargısının kötü zamanları olduğunu iyi fotoğraf vermediDevamı [+]

HUDER, Hak-İş Konfederasyonu ile görüşme yaptı..

HUDER, kamuda başörtüsü yasağı ile ilgili Hak-İş Konfederasyonu ile görüşme yaptı.. HUDER Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya ve yönetim kurulu üyeleri kamuda kılık kıyafet özgürlüğünün ve somutta başörtüsüne özgürlüğün sağlanması konusunda görüş ve paylaşımlarda bulunmak üzere Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Devamı [+]

HUDER Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği ile görüşmelerde bulundu

HUDER, Doğu Türkistan'da yaşanan hak ihlalleri ile ilgili olarak Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği ile görüşmelerde bulundu.. HUDER, uluslararası hak ihlalleri kapsamında Doğu Türkistan'da meydana gelen ihlallerin tespiti amacıyla Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Hayrullah Efendigil Devamı [+]

HUDER, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmas konusunda çalışmasını tamamladı.

HUDER, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması ve yasal güvenceye kavuşturulması konusunda çalışmasını tamamladı. HUDER, uzun zamandır üzerine çalıştığı kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması ve yasal güvenceye kavuşturulması ile ilgili çalışmasını tamamladı. Bu bağlamda HUDER Başkanı Av. Hüseyin KADevamı [+]

HUDER, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti...

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkanı Hüseyin Kaya, "Mısır'da yönetime hukuk dışı bir yöntemle el koyan orduya çağrımız bir an evvel yaptıklarından sarfınazar etmeleridir" dedi. HUDER üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla, Atatürk Bulvarı'ndaki Mısır&nDevamı [+]

Huder 12. Olağan Genel Kurulu yapıldı...