Hukuki Araştırmalar

Kamuda Başörtüsü Yasağı

Kamuda Başörtüsü Yasağı İncelemesi Ve Çözüm Yolları Analiz, Değerlendirme, Yol Haritası Başörtüsü Gerçeği Derin dini, tarihi ve kültürel kökleri olan başörtüsü gerçeğinin gündelik hayatın her alanında ve toplumun her kesiminde hissedilen yansımaları Türk siyasal hayatının fırtınalı ideolojik geçmişine ve toplumsaDevamı [+]

Kişisel Verilerin Korunması ve Dinlemeler

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE DİNLEMELER       GİRİŞ   Bu konu, Türk iç mevzuatının herkes için anlaşılması güç bir kısmıdır. Türkiye, AB Müktesebatını takip etmek için mevzuatını değiştirmek ve revize etme mücadelesi verse de; ulusal çatışma sebebiyle bazı alanlarda Devamı [+]

Yeni Yargı Paketi yasalaştı...

Kamuoyunda "Yeni Yargı Paketi" olarak bilinen, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylandı.   Kanuna göre, esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi yapan kişiye verilen Devamı [+]