HUDER Konya Şubesi Basın Açıklaması

Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo isimli dergide yaşanan ve derginin bazı çalışanlarının ölümüyle sonuçlanan olaylar sonrasında sanki bu ölümlerin müsebbibi İslam Alemiymiş gibi bir algı oluşturularak ölümler bahane edilerek huzur dini olan İslam'ın isminin terörle birlikte anılıyor olmasını çirkin bir proje olarak görüyoruz.

Bu olayın haftasında ve belki de bu projenin bir devamı olarak 14 Ocak 2015 tarihli Cumhuriyet Gazetesi ekinde adı geçen derginin kapak sayfası dışında ki bazı sayfaları ek olarak dağıtılmıştır. Bununla birlikte aynı gazetenin iki köşe yazarı, Peygamber Efendimizin sözde tasvirinin yer aldığı derginin kapak sayfasına yazılarında yer vermişlerdir.

İki cihan serveri Efendimize hakaret içeren onu tahkir ve tezyif etmeye yeltenen bu cahiliye zihniyetini lanetliyoruz.

İfade hürriyeti hiç kimseye Peygamber Efendimize istediğini söyleyebilme onu istediği gibi resmetme imkanı tanımaz. Dini değerlere hakaret fikir yada basın özgürlüğü söylemleri arkasında maskelenemez.

Cumhuriyet Gazetesi yetkilerinin ve köşe yazarları Ceyda KARAN ile Hikmet ÇETİNKAYA'nın müslümanları üzen, onları derinden yaralayan ve müslümanların tepkilerini çeken karikatürleri köşelerinde yayınlayarak suç işlediklerini düşünüyoruz. Bu nedenle haklarında bugün Konya Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunuyoruz.

Tüm inananları, basın yoluyla müslümanların kutsallarına hakaret eden ve bu şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik edenlerin her türlü kışkırtmalarına karşı tepkilerini ve mücadelelerini hukuk içinde vermeye her türlü kışkırtmaya karşı mümin feraseti ve vakarıyla davranmaya davet ediyoruz.

Yaşanan bu olayların; Müslümanlar arasında ki tüm ayrılıkların ortadan kalkmasına Müslümanların Kurana ve Peygamber Efendimizin sünnetine sımsıkı sarılmasına vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Saygılarımızla.

Av.Mehmet Şamil ŞENALP