HUDER "Gençler Başkanlık Sistemini Soruyor" Panelinde...

20.01.2016

Huder Genel Başkanı Hüseyin Kaya’nın girişimleriyle Türkiye’de olabilecek başkanlık modeli anlatıldı. Panele 24. Dönem İstanbul Milletvekili Halide İncekara, 25. Dönem Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Huder Genel Başkanı Hüseyin Kaya katıldı. Giriş konuşmasını Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ak'ın yaptığı programda, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Halide İncekara başkanlık sistemi ile ilgili çeşitli konulara değinerek sistemin artılarına değindi ardından Huder Genel Başkanı Hüseyin Kaya başkanlık sisteminin güçlü yönlerini, iki başlılığın giderilmesini, günümüz parlementer sistemin Yeni Türkiye’ye cevap veremediğini ve geçmiş hükümetler döneminde, Cumhurbaşkanlığı makamıyla yürütmenin arasındaki doğan sorundan, yönetimdeki iki başlılığın halk nezdinde ne gibi sorunlar yaşağıdını 2001 krizindeki dönemin olaylarına değinerek, Türkiye’de olması gereken güçlü yönetime duyulan Türkiye modeli başkanlık sistemine değindi. Kaya; ardından halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı'nın aslında, Türkiye’de olması muhtemel bir başkanlık sistemine geçişte, köprü oluşturduğunu söyledi. Panelde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Başkan Yardımcıları Milli Eğitim Müdürü ve gençler katıldı. Panelde Başkanlık sistemi anlatırlırken bir yandan gençler paneldeki konuşmacılara sorular sorarak Türkiye modeli düşünülen başkanlık sistemi hakkında meraklarını giderdiler.