Selahattin Menteş ile Söyleşi...

07.12.2015

Derneğimizce düzenlenen "Yargıda Birlik ve Örgütlü Suçlar" konu başlıklı söyleşimiz, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Selahattin Menteş tarafından gerçekleştirilmiştir. 06 Kasım 2015 günü Ankara Hakimevi’nde yürütülen söyleşiye, Avukat, Savcı, Hakim, Yargıtay üyeleri, Stajyer Avukat ve diğer hukukçular katılmışlardır.

Söyleşide; ülkemizde yaşanan yargısal sorunlar ile bu meselelerin çözümüne yönelik geliştirilen tedbirler ve elde edilen sonuçlardan bahseden Menteş, yargı vesayet ve juristokratik vesayet kavramına dikkat çekmiş, yargıda birlik anlayışının nasıl oluştuğuna dair tecrübelerini aktarmıştır. Bunun yanında örgütlü suçlar kapsamında görülen bir takım spesifik davalar da güvenlik kuvvetleri elitistlerinin etkisi ile birlikte değerlendirilmiştir.

Tüm katılımcıların tanıtılması, karşılıklı müzakere ve teatiler, söyleşi sonuçlarının değerlendirilmesi ile katılımcıların konunun takipçisi olabilecek çalışmalarda bulunulması niyet ve söyleşide duyulan memnuniyetlerin dile getirilmesiyle söyleşiye son verilmiştir.