HUDER Yargıtay Başkanı Ziyareti

07.12.2015

Huder Yönetim Kurulu olarak, Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü CİRİT'e ziyarette bulunulmuştur. Görüşmede Sayın Cirit'in Yargıtay ve genelde hukuk devleti anlamında değerli bilgilerini paylaşmasının yanısıra yargı yükünün azaltılması konusunda arabuluculuk ve diğer alternatif çözüm yöntemlerinin önemli filtreleme sağlayacağından, Hukuk Akademisi kurmaya kadar yeni düzenleme yapılması gereken bir çok konuda HUDER ile hem fikir olunduğu müşahede edilmiştir. Hukuk devleti için sivil toplum kuruluşlarının ne kadar önemli işlevler yerine getirdiğini belirten Cirit, Huder'in de bunların başında görev ifa eden bir sivil inisiyatif olduğunu belirtmiştir.

Yargıtay başkanı ziyareti devamında, Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Burhan Karaloğlu, Yargıtay 15. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Berber, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Mutlu, Yargıtay 7. Ceza Dairesi üyesi Tekman Savaş Benli ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Başkanı Rahmi Ünal'a da nezaket ziyaretinde bulunan Yönetim Kurulu, ziyaretlerde yeni seçilen üye ve başkanlara hayırlı olsun dileklerinde bulunmuşlardır.