Başkan'dan Genel Kurul Mesajı...

15.07.2015

HUDER’İN 13. GENEL KURULU ve BİZİ BEKLEYENLER

Hukuki Araştırmalar Derneğimizin 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul sonrası oluşan yeni yönetimle birlikte bir dönem daha başkanlığı yürütme görevini devam ettireceğiz. Rabbim mahçup etmesin...

HUDER, ülkemizde bilindiği üzere hukuk alanında özgürlüklerin sağlanması konusunda en fazla gayret gösteren sivil toplum teşkilatıdır. Hakkın egemenliği ve insanların özgürce evrensel hukukun kendilerine doğuştan bahşettiği haklarla yaşaması konusunda HUDER’in hayırlı çalışmaları sürecektir.

Bir süre hakkın temsili noktasında zorlukların olduğu dönemi fedakarca tutumu ve  sağlam duruşuyla başarıyla atlatan HUDER kendi alanında artık bir referans ve adalet kalesi haline gelmiştir.

Önceleri despotik anlayışlara karşı insan özgürlüğü ve adaletin yanında duran HUDER son zamanlardaki yargısal karışıklık ve yapılanmaların arkasındaki sis perdesinin aralanmasına derinden ve istikrarlı katkısıyla bir aydınlık ve adalet merkezi olma görevini yine başarıyla ifa etmiştir. Fırsat bulduğunda hemen hakkın ortaya çıkmasına katkıda bulunmuştur.

Önümüzdeki dönem gelenekselleşmiş ve artık kendisiyle bir olmuş bu çalışmaların sürdürüleceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Kendi medeniyet perspektifinde bir hukuk müktesebatı oluşturulmasının geleceğimiz ve adaletin tesisi için zorunlu olduğuna inanan HUDER bu konuda yeterli tecrübe ve perspektifiyle hizmete devam edecektir.

Topluma ruh katan inanç ve değerlerimizin mevzuata dönüştürülmesinde her türlü gayretin içinde olacağımızı taahhüt ederiz.

İnsanlarımızın ortak kaderi anlamına gelen ve hukukla oluşan devlet aygıtının adalet dağıtması konusunda çıkacak engellerin ve oluşumların karşısında çaba göstermek HUDER’in önümüzdeki dönem hedeflerindendir.

Bu itibarla hemen hemen bütün şehirlerimizde şubeleşme faaliyetlerimizi çok hızlı bir şekilde tamamlama azmindeyiz. Ve birçok proje üretip yargısal kaosu azaltmak düşüncesindeyiz.

Hukuk eğitiminin gözden geçirilmesi ve niteliğinin artırılması konusundaki düşüncelerimizi ilgili kurumlarla paylaşmak başka bir çalışma alanımız olacaktır.

Tüm hukukçu arkadaşların bu çalışmalara katkı vermesini ve bizimle çalışmasını arzulamaktayız.

Adaletin sahibinin düşünce ve gayretlerimize tecellisi duasıyla;

Herkese sevgi ve saygılarımı arz ediyorum.

HUDER Genel Başkanı
Av. Hüseyin KAYA