HUDER 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı...

23.06.2015

HUDER 13. Olağan Genel Kurulu 21 Haziran 2015 Pazar Günü Ankara Sürmeli Otel'de gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasının ardından derneğin faaliyet raporunu açıklayan Genel Başkan Kaya; HUDER'in ülkemizde adaletin gerçekleştirilmesi konusunda hiçbir sivil topluma nasip olmayan bir görev ifa ettiğini, herhangi bir etkiye boyun eğmediğini ve tüzüğünde yazılı görevlerini yerine getirdiğini belirterek önceki dönemde yapılan ve süren faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Genel Başkan Yardımcısı Av. İbrahim Gül de derneğin ulusal ve uluslararası faaliyetleri kapsamında; AKUT Vakfı, Adalet Bakanlığı ve Hollanda Kraliyeti ile birlikte Suça Sürüklenen Çocuklarla ilgili olarak gerçekleştirilen "Taş Köprü Projesi", Türk-Rus Hukuk Forumu ve avukatlık mesleğinin adaletin tecellisinde aktif ve iyi bir rolü bulunan ABD Meriland Eyaleti Avukatlar Meslek Kurallarına ilişkin HUDER'in çeviri kitabı yayınlattığı gibi konularda bilgiler vermiştir.

Faaliyet raporlarının okunmasının ardından kurulların ibrası, yeni Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarının seçimi ve katılımcıların dilek ve temennilerinin alınması üzerine genel kurula son verildi.

Genel Kurul'da Hüseyin Kaya yeniden başkanlığa seçilirken; Dernek Eski Genel Başkanlarından Av. Mehmet Ali Bulut, sivil toplum kuruluşlarında 13. Olağan Genel Kurulun yapılabilmesinin değerli olduğunu, gönüllülük esası ile yürütülen bu işlerde ilk günki heyecanın korunması gerektiğini belirtmekle yeniden Genel Başkanlığa seçilen Hüseyin Kaya ve yeni yönetimine başarılar dileklerini sunmuştur.