Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik terör saldırısına karşı ortak basın açıklamasında bulunuldu

• /
  • Huder'den Haberler
  • /

02.04.2015

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik terör saldırısı nedeniyle; Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER), Hukuk ve Değişim Derneği (HDD), Hukukçular Birliği Vakfı, Adalet Gönüllüleri Derneği (Adalet-Der), Hukuk ve Demokrasi Kurumu Derneği, Tüm Hukukçular Derneği, Hukuk-Der olarak Ankara Adliyesi önünde ortak basın açıklamasında bulunuldu.

HUDER Genel Başkan Yardımcısı Münibe Anber Aday, grup adına yaptığı açıklamada, Savcı Kiraz'a yönelik terör saldırısını nefretle kınadıklarını, lanetlediklerini bildirdi.

Saldırının, görevini layıkıyla yapmaya çalışan bir savcıyı hedef alarak, kutsal bilinen tüm değerleri kirletmeye yönelik ihanet hareketi olduğunu söyleyen Aday, terörün her şeyi kirleten bir habaset ve insanlık suçu olduğunu, dini, dili, ırkı ve mezhebinin bulunmadığını ifade etti. Ülkenin kaderini belirleyecek seçimlere çok kısa bir zaman kala yapılan bu menfur eylemin toplumsal birliğimize ve bütünlüğümüze kasteden kirli bir tezgah olduğunun farkında olduklarını belirten Aday; demokratik ve meşru taleplerin ancak demokratik ve meşru yollardan seslendirilebileceğini, terörü ve teröristi şirin gösteren, toplumu ayrışmaya ve nefrete teşvik eden kişi ve kuruluşları sağduyuya davet ettiklerini de ekledi.

Aday, Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm yargı camiasına başsağlığı diledi.

Grup, açıklama sonrasında Şehit Savcı Kiraz'ın ruhuna Fatiha okudu.

Basın açıklaması tam metni için tıklayınız...