HUDER, HSYK Başkan Vekili Sn. Metin Yandırmaz'a ziyarette bulundu.

10.01.2015

Hukuki Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu olarak önceden belirlenmiş olan ziyaretlerimizden HSYK 3. Dairesi Başkanı ve HSYK Başkan Vekili Sayın Metin Yandırmaz'a gerçekleştirildi.

Ziyarette derneğimizin çalışma alanları ve yargı ile ilgili düşüncelerimiz ifade edildi. Özellikle Yargıda Birlik Platformu kapsamında meydana gelen sonucun aynı zamanda yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı noktasında da faydalı çalışmalara sebep olacak bir yapılanmaya dönüşmesinin gerekliliğine vurgu yapılmıştır. Tüm mevzuatımızın ve yargısal alanın Yeni Türkiye perspektifi ile yeniden ihya edilmesinin önemli olduğu beyan edilmiştir. Belki de platformun ciddi bir sivil inisiyatife de dönüştürülmesi zorunluluk arz etmektedir.

Sayın Metin Yandırmaz Huder’in hayırlı çalışmalarından haberdar olduklarını ve vakit buldukça faaliyetlerine katılmak istediklerini, katkıda bulunmaktan memnun olacağını ifade etmiştir. Son zamanlardaki yargıda kırılmanın hala devam ettiğini, sorunun tam anlamıyla giderilmemiş olduğunu ve sorunun sadece yargı sorunu olmadığını; "Söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır" cümlesiyle özetlenebileceğini dile getirmiştir. Bu anlayış doğrultusunda yapılacak her türlü çalışmalarda ellerinden geleni esirgemeyeceklerini, bunun yaşamsal bir taahhüt olarak anlaşılması gerektiği şeklinde sözlerini tamamlamıştır.

Huder Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya  HSYK'ya yapmış oldukları ziyaretlerin faydalı geçtiğini, düşüncelerini açıkça ifade edebildiklerini bu nedenle de memnuniyetlerini ifade etti.