HUDER, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sn. Fahri Kasırga'yı ziyaret etti.

31.12.2014

Hukuki Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu,   Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Fahri Kasırga'yı ziyaret etti.

Görüşmede yargı bağımsızlığı, HSYK seçimleri, milli irade başlıkları altında Sayın Kasırga düşüncelerini açıkladı. Kasırga Türk Yargısının kötü zamanları olduğunu iyi fotoğraf vermediği bir çok tarihsel yargılama ayıpları olduğunu beyan etti. "İstiklal Mahkemeleri, Yassıada Mahkemeleri, Sıkıyönetim Mahkemeleri ve en sonunda 2010 yılından sonraki yargı üzerinde oluşan yapılanma dönemi bu kötü zamanların en önemli örnekleridir, bu nedenle Türk Yargısının bağımsız, tarafsız olması ve adalet dağıttığına dair vatandaşlar nezdinde makbuliyeti şarttır" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Dernek adına Genel Başkan Av. Hüseyin KAYA ve yönetim kurulu üyeleri, yargının bağımsız ve tarafsız bir şekilde adaleti tesis ettirmesi konusunda çalıştıklarını diğer yandan hukukun mevzuatın yerelleşmesi   konusunda tüm ilgili kurumlar ve sivil toplum teşkilatlarının çok çalışması gerektiğini ifade ettiler.

Sonrasında ziyarete de sebep olan HUDER’in yılın "Hukuk Adamı" olarak seçtiği Sayın Fahri Kasırga’ya plaketi takdim edilerek, görüşme sona ermiş oldu.