Mazlum-Der ile görüştük

19.06.2014

HUDER, kamuda başörtüsü yasağı ile ilgili Mazlum-Der ile görüşme yaptı..

HUDER, Av. Hüseyin Kaya başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kamuda başörtüsüne özgürlük sağlanması konusunda Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal'a ziyarette bulundu. HUDER'in "Kamuda Başörtüsü Yasağı" adlı çalışmasını Mazlum-Der Genel Başkanı ile paylaşan HUDER Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya konuşmasında; başörtüsünün ülke gündeminden çıkması gereken bir sorun olduğunu, artık ciddi hak ihlallerine yol açan bu konuyu yasama organının çözmesi gerektiğini, HUDER'in de sivil toplum kuruluşu olarak bu konunun takipçisi olduğunu ve her türlü çalışma ve girişimlerde bulunulacağını, bu nedenle eski bir Mazlum-Der yöneticisi olarak bu konuda Mazlum-Der'den destek beklediklerini ifade etti. Bunun üzerine Sayın Ünsal da, dernek olarak bu konuda hassas olduklarını, gerek kamuda gerekse özel sektörde bu özgürlüğün sağlanması için gerekli çalışma ve paylaşımlarda bulunulacağını belirtti.

20130725_144558_0___1_.jpg