HUDER, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti...

18.06.2014

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkanı Hüseyin Kaya, "Mısır'da yönetime hukuk dışı bir yöntemle el koyan orduya çağrımız bir an evvel yaptıklarından sarfınazar etmeleridir" dedi.

HUDER üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla, Atatürk Bulvarı'ndaki Mısır Büyükelçiliği önünde topladı.

Burada, basın açıklmasını yapan HUDER Genel Başkanı Kaya, sebebi ne olursa olsun darbenin bir hukuksuzluk ve demokrasi dışı bir yöntem olduğunu söyledi.

Soğuk savaş sonrası gelişen yöntemlerden birinin, seçimle elde edilen sonuçların yok sayılması için bir başka demokratik talep görüntüsü altında demokratik istemlerin alaşağı edilmesi olduğunu belirten Kaya, "Dünya derin devleti, uluslararası sermayenin kirli oyunuyla yönetimler değiştirilmekte ve ülkeler kana bulanmaktadır. Bu durum dünya ölçeğinde emperyalist yeni bir diktatörlük anlayışından başka birşey değildir" ifadelerini kullandı.

Uluslararası medyanın birtakım strateji kuruluşlarıyla korkunç bir tezgah içinde olduğunu vurgulayan Kaya, emperyalist yöntemin Türkiye'ye yakın coğrafyada insan yaşamını ve en temel hakları görmezden gelecek kadar gözü dönmüş kirli bir oyun içerisinde olduğunu kaydetti.

Kaya, şöyle devam etti:
"Bu nedenledir ki en temel insan haklarından biri olan direnme, gösteri yapma ve hak arama hürriyeti bu uluslararası çıkar odaklarının dolaylı olarak kullanım alanı içerisinde değerlendirilmektedir. İyi niyetli aktivistleri bile hain emellerine alet etmektedirler.

Böylece aslında kendi iç işimiz olacak bir değerlendirme de Türkiye'nin Başbakanını 'diktatör' ve 'baskıcı' bir sıfata büründürme gayreti içerisine girilmiştir. Bu anlamda özgür ve endişesiz yaşama hakkının bir kullanımı şeklinde değerlendiriklecek Gezi Parkı hadisesi de bu art niyetli çalışmaların gölgesinden kurtulamamıştır."

"Mısır'da yönetime hukuk dışı bir yöntemle el koyan orduya çağrımız bir an evvel yaptıklarından sarfınazar etmeleridir" diyen Kaya, evrensel hukuk ve tarihin darbercilere yaptıklarının cezasını vereceğini savundu.

Kaya, Suriye yönetiminden de adaletin ve barışın egemen olduğu bir sistem kurmasını istedi.

20130709_131046__1_.jpg