Huder 12. Olağan Genel Kurulu yapıldı...

23.06.2014

HUDER 12. Olağan Genel Kurulu 06 Temmuz 2013 tarihinde dernek genel merkezinde gerçekleştirildi. Av. Mehmet Ali Bulut'un divan başkanlığını yaptığı kurulda Av. Hüseyin Kaya  yeniden başkanlığı üstlendi.

Açılış konuşmasının ardından derneğin faaliyet raporunu açıklayan Genel Başkan Kaya özetle; "Yeni genel merkezine taşınan derneğin, aktif olmayan internet sitesinin de yenilenmesiyle vizyonununa önemli katkıda bulunulduğunu, bunun yanında derneğe çok sayıda üye katılımının sağlanmasıyla üstlendiği misyonun da gereklerine uygun hareket edildiğini, bu bağlamda hukuki konularda çeşitli dernek, siyasi parti ve kamu kurumları ile istişarelerde  bulunulduğunu ve mesleki ve akademik çalışmalar düzenlendiğini, çeşitli konularda basın açıklamaları yapıldığını, derneğin ilk defa deniz ticaret hukuku ile ilgili e-kitap yayınladığını, avukatlık meslek ilkeleri ile ilgili de bir kitap tercümesi yapılarak yayınlandığını, derneğin kurumsal hafızasını gelecek kuşaklara aktarmak için arşiv çalışması yapıldığı ve  önümüzdeki dönemde bu çalışmanın da kitaplaştırılacağını, ülkenin ihtiyaç duyduğu yeni Anayasa konusunda Meclis Başkanlığına taslak önerisinin sunulduğunu" ifade etti. Sayın Kaya konuşmasının devamında; "Dernek olarak adına yakışır şekilde gerek ulusal gerekse uluslararası hukuk alanlarında hukuki araştırmalarda ve basın açıklamalarında bulunularak toplumun bilgilendirileceğini, gündemdeki önemli konularda sivil toplum kuruluşu olarak üzerine düşen her türlü özen ve çalışmalarda bulunulacağını, bu bağlamda sosyal ve hukuki meselelerde etkin projelerde bulunulacağını  ve her türlü çalışma ve değerlendirmelerin yayınlanması düşünülen dergi ile kamuya arz edileceğini" sözlerine ekledi.

Gündemde yer alan diğer konuların görüşülmesi ve kurula katılanların dilek ve temennilerini belirtmelerinin ardından yönetim, denetim ve disiplin kurullarının seçilmesiyle genel kurula son verildi.

20130706_152634.jpg