HUDER, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü...

17.06.2013

HUDER Yönetim Kurulu olarak, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli makamında ziyaret edildi. Görüşmede özellikle barış süreci ve gündemdeki hukuksal sorunlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.  Sayın Kaya; Türkiye'de siyasetin altyapı sorunu sayılabilecek Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu'nun bir an evvel düzenlenerek temsilin ön plana çıkarılmasını ve milli iradenin en somut şekilde meclise yansıması gerektiğini, ayrıca yeni bir Avukatlık Yasası'na ihtiyaç duyulduğunu belirtirken MHP'nin bu konuda duyarlı davranacağını beklediklerini belirtti. Sayın Bahçeli de ülkenin çok hassas dönemlerden geçmekte olduğunu, barış sürecine ilişkin hukuki noksanlıkların bulunduğunu, HUDER'in alanında önemli hizmetler yaptığını ifade etti. Bunun yanında derneğin çalışmlarında siyaset üretirken faydalanacaklarını belirterek derneğin hayırlı çalışmalrının sürdürülmesinde fayda olduğunu belirtti. Bu itibarla partinin Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ilgili Genel Başkan Yardımcılığı aracılığıyla her zaman için HUDER ile görüşme, müzakere ve işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

mhp.jpg