HUDER, Yeni Türkiye Dergisi Kurucusu Hasan Celal Güzel ile görüştü...

18.06.2014

Yeni Türkiye Dergisi'nin "Yargı Reformu Özel Sayısı" hazırlıkları aşamasında derginin kurucusu eski Bakan ve Gazete Yazarı Sayın Hasan Celal Güzel ile yargı ve sorunları konulu bir toplantı derneğimiz yönetimi ile birlikte gerçekleştirilmiştir. Toplantıda yeni Anayasa, Avrupa Birliği normları ve Türkiye, barış süreci ve hukuki sorunları, hak ve özgürlüklerin ulaşmış olduğu seviye ve Anayasal korunmaya alınması, vesayet sisteminin kaldırılması, gündemde yer alan örgüt davaları, Suriye meselesi ve mültecilerin durumu, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu, federasyon ve ademi merkeziyet yönetim biçimleri konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Uzunca süredir devlet adamlığı yapmış olan ve en zor zamanlarda demokratik bir mücadele yürütmüş olan Sayın Hasan Celal Güzel'in değerlendirmeleri dikkate değer bulunmuştur. HUDER olarak da Sayın Kaya; Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu, Anayasa'nın tüm müktesebatımızın incelenerek ve irdelenerek hazırlanması gerektiğini ve herşeyden önce insan odaklı bir anlayışı benimsemesinin önemine işaret etti. Sayın Güzel; Siyasi Partiler ve Seçim Yasası'nın temsili öne çıkaran bir anlayışla yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Sayın Güzel'in "Yargı Reformu Özel Sayısı" olarak çıkacak dergide Genel Başkan Sayın Kaya'dan bir makale yazması hususunda talepte bulunması üzerine Sayın Kaya da Türkiye'de Hukuk Devleti Algısı ve Geleceği konulu bir yazı hazırlayacağının sözünü verdi.

20130517_171833.jpg