HUDER, YÖK 1. Hukuk Müşaviri Av. Suat Şahin ile görüştü...

17.06.2013

HUDER Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya ve Genel Başkan Yardımcısı Av. İbrahim GÜL, eski Konya HUDER Şube Yöneticisi ve YÖK 1. Hukuk Müşaviri Av. Suat Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette sınav sistemi, öğrencilerin hak ve özgürlükleri, öğrenci affı vb. konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Son zamanlarda üniversite sınavlarında meydana gelen sorunların YÖK’ü ilgilendiren kısımlarının süratle çözüldüğünü, öğrencilerin hak ve özgürlükleri konusunda olabildiğince anlayışla davranıldığını, öğrenim harçları konusunda iyileştirmeler yapıldığını belirten Sayın Şahin Hukuk Fakültesi sayısının çoğalmasının bir taraftan sevindirici olmasının yanında diğer yandan kaliteyi düşürdüğü endişesi taşıdığını dile getirdi. Uzun zamandır HUDER mensubu olduğunu ve HUDER'in alanında en eski ve etkili sivil toplum kuruluşu olduğunu ve yöneticiliğini olmuş olmakla da gurur duyduğunu sözlerine ekledi. HUDER temsilen Sayın Kaya, üniveristelerdeki hak ve özgürlüklerin gelişmesi, kıyafet zorunluluğunun aşılmış olması, eskiden kalma hukuksuzlukların giderilmesinde azami gayret sarfedilmesi ülkemizin bilimsel gelişmesinde yararlı olacağını ifade etmiştir. Yine YÖK'ün yeni bir yasa ve yeni bir anlayışla, çağdaş ve ileri bir düzeye taşınması gerektiği Genel Başkan Av. Hüseyin Kaya tarafından vurgulanmıştır.

Attachment_1.jpg