Sorin Sterie HUDER'i ziyaret etti...

15.12.2012

Sorin  STERIE, (Senior Advisor Senior Advisor on EU/NATO Security,  Defence, Justice and Home Affairs policies, Regional Cooperation Council for South  East Europe )

Sorin Sterie HUDER'i ziyaret etti. AB, NATO Güvenlik, Adalet ve İçişleri Baş danışmanlığı ile RCC Baş Danışmanlığı görevini yürüten Sterie, Dışişleri ve Genelkurmay Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Genel Başkan  Hüseyin KAYA ve Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Gül ile Avrupa Birliği güvenlik icraasında kolluk kuvetleri ve avukatların rolleri üzerine görüşmelerde bulundular. Avrupadaki mahkeme iş ve işleyişleri, hakim ve savcıların rolleri ile avukatlık müessesesinin işleyişine dair durum değerlendirmesinde bulunuldu. Yapılan fikir teatilerinin akabinde HUDER'in Türkiyedeki alanında en önemli hukukçu kuruluşu olarak muhatap alınabileceğini, ortaklaşa adalet içişleri ve özgürlük alanlarında projeler gerçekleştirebileceğine dair temenniler paylaşıldı. Görüşmede Avrupa özellikle Güneydoğu Avrupada yaşanmakta olan adli işleyişin suçlarla mücadelede uluslararası işbirliğine engel olucu taraflarının iyileştirilmesi için çözüm arayışı içinde olunacağına değinildi.

sorin.jpg