Başkandan Mektup

12.04.2012

HUDER olarak, bir kaç aylık aradan sonra yeni genel merkezimizle ve yeni internet sitemizle hizmete devam etmenin heyecanı içerisindeyiz.

Öncelikle HUDER’in bugünlere gelmesine katkıda bulunan tüm eski genel başkanlarımız ve yönetim kurul üyelerimize emeği geçmiş herkese şükranlarımızı sunarım. Özellikle HUDER’in kurulmasını öneren büyüklerimize de Allah'tan rahmet dilerim. Genel Merkezimizi Akay Cad.15/8 adresine taşıdık. Çalışmalarımızın rahatça yapılacağı bir ortama kavuşmuş olduk. Öncelikle bu konuda ciddi gayret gösteren kardeşlerime en içten teşekkürler... Yeni yerimiz şehir dışından gelen mensuplarımızın veya meslektaşlarımızın bir nefes alacağı çay içeceği tanıdık arkadaşlarla hasret gidereceği bir ortam olma özelliği de taşımaktadır. Diğer yandan daha önce huder.com.tr web adresimiz huder.org.tr olarak değiştirilmiş olup yeni site tasarımı da bitmek üzeredir. Sanırım bu yazının yazıldığı anlarda yayına hazır halde olacaktır. Yeni internet sayfamıza tüm arkadaşların eleştiri ve katkılarını beklemekteyiz. Önemli gördükleri hukuk alanını ilgilendiren haberleri ve metinleri tarafımıza iletirlerse sayfamızın etkinliği artmış olacaktır. Önümüzdeki döneme ait projelerimizi sıralamak isterim.

Anayasa Taslak Önerisi: Daha önce de hazırlıkları bitme aşamasına gelen Anayasa Taslak çalışmalarımız üzerine çok kısa sürede son düzeltmeleri de yapıp TBMM Başkanlığına sunup kamu oyuyla paylaşacağız. Yeni Anayasa’nın vazgeçilmez bir zorunluluk olduğuna inanmaktayız. Bu inancımızı her türlü ortamda yüksek sesle dile getireceğiz.

Avukatlık Yasası: Mesleğimizi ilgilendiren en önemli yasa ile ilgili olarak önceki dönemlerdeki arkadaşların hazırlamış olduğu ve basımı tamamlanan Yargı reformu ve Avukatlık adlı çalışmamızı dağıtacağız. Ayrıca bu çalışmadan esinlenerek yeni bir avukatlık yasası taslak çalışmasını tamamlayacağız.

İhale ve Kamu İhale Kurumu araştırması: Özellikle bu konuda çok geniş bir çalışma yapma kararı almış bulunmaktayız. Güncelliğini koruyan ve ülkemiz kaynaklarının kullanıldığı bu sürece katkımız olmasının, eksikliklerin giderilmesinin çok hayırlı bir çalışma olacağını düşünmekteyiz.

AVM’ler araştırması: Bu konuda derneğimize çok sayıda ulaşmış sözlü ve yazılı sorun ve taleplerin yaşandığı bir alan olarak karşımızda durmaktadır. AVM’lerin hukuki alt yapısı ve yasası olması gerektiğini düşünmekteyiz. Özellikle insanımızın neredeyse tamamının bir araya geldiği bu yerlerle ilgili hukuki bir alt yapı çalışmasının gerekli olduğu kanaati yönetim kurulumuzda oluşmuştur. Tüm bu çalışma konularımızla ilgili olarak da mensuplarımızın, meslektaşlarımızın, STK'ların ve okuyucularımızın katkılarını beklemekteyiz. Üyelik ve üye yenileme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu itibarla da arkadaşlarımızın bize destek olmalarını beklemekteyiz.

HUDER; gayretin, samimiyetin, devamlı olanın ve cehdin diğer adı olmuştur. Bu sıfatlarla da yoluna devam edecektir.

HUDER, Hakk’ın hakim olduğu bir dünya özlemini sürdürmeye devam edecektir.

En derin saygı ve muhabbetlerimle …

Huder Genel Başkanı

Av.Hüseyin KAYA