HUDER Fransa'daydı...

10.04.2012

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyeleri ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin oluşturmuş olduğu heyet Fransa’da çeşitli temaslarda ve çalışmalarda bulundu. Çalışma gezisine HUDER Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya, Genel Başkan Yardımcıları Av. İbrahim Gül ve Av. Nuray Baynazoğlu’nun yanı sıra HUDER önceki Genel Başkanlarından Av. Yakup Erikel de katıldı. Strazburg’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Hukuk Fakültesinde inceleme ve temaslarda bulunan heyet çalışmalarını Paris Adliyesi ve Paris Barosu’nda sürdürdü. İnsan hakları ihlalleri, yargılama usulü ve Türkiye’nin durumu mahkemede konuşulan konular arasındaydı. Hukuk fakültesindeki görüşmede ise Sn. Dekan eğitim ve öğretim üzerine bilgiler verdi. Heyetin soruları cevaplandırıldı. Ermeni Soykırım Yasası’nın hukuka aykırılığını dile getiren Sayın Dekan, konunun Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilebileceğini söyledi. Aynı zamanda turistik bir gezi içeriğinde geçen Fransa seyahatinin HUDER için bir gelenek olduğu tescil edilmiş oldu.

huder_haber_fransa.jpg