HUDER Kamu Avukatları İçin Parti Gruplarındaydı...

24.06.2014

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER), kamu avukatları ve hukuk müşavirlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve avukatlık mesleğinin kariyer meslek satatüsünün yasal düzenleme ile bir an önce sağlanmasını talep etti. HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kayave kamu avukatlarından oluşan bir grupla , TBMM’de siyasi parti gruplarını ve bazı hukukçu milletvekillerini ziyaret etti. Kaya, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile yaptığı görüşmede, kamu avukatları ve hukuk müşavirleriyle ilgili önerilerini sundu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda kamuda hukuk müşavirliği statüsüyle çalışan hukuk müşavirlerinin, daire başkanları ile aynı statüdeyken, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile mali ve özlük haklarında ciddi mağduriyetlerin olduğunu savundu. Kaya, ”Öncelikle her dönem dörtte biri avukatlardan oluşan meclisten avukatlık mesleğinin kariyer meslek olması konusunda yasal düzenleme yapılmamış olması üzücüdür.Kamuda çalışan avukatların da ek göstergelerinde artış yapılmamıştır. Kamuda çalışan hukuk müşavirleri ve kamu avukatlarının mali ve özlük haklarının düzeltilmesini, Parlamentoda grubu bulunan tüm siyasi partilerden bekliyoruz” dedi. Kaya, taleplerinin ; kariyer meslek statüsü yanında ,ek göstergelerin uzmanlarla aynı seviyeye getirilmesini ve makam tazminatı verilmesini içerdiğini ifade etti.